Nyheter

Vecka 3-4

God fortsättning alla Sundare och Sånöare. 

Vi går snart in i vecka 4 på 2024, med en riktigt snörik vinter på det hela taget. Det borde fylla på grundvattnet rätt så bra till våren när det töar. 

En annan sak som händer under våren är att vi nu skrivit på ett avtal om gallring av några av våra gemensamma områden. Det är ännu inte klart med ett exakt startdatum, men under våren blir det av. 

Först och främst kring Kanalvägen. Det är partier på bägge sidor om vägen, dels mellan tomter 19 och 21 bort mot berget, dels mellan 16 och 18 upp mot Höjdkroken till. 

Sedan ska det gallras vid nedre fårhagen mot bergssidan så att slutningen blir synlig, därefter lite försiktigt vid sundsvägen mellan nr 8 och 10 i området där stigen upp mot Myrstigen går. 

Dungen vid övre fårhagen/hästhagen kan vi gallra ut själva och ta hem som ved. Träden är för tunna för att ge ekonomi till en avverkare, men för oss medlemmar funkar det fint att elda med i kaminer och vedspisar. OBS att märkning skall ske först och dagar bestämmas så att det är minst 2 på plats. Det behövs även röjas upp i hasselslyet mot Torpa nära slånbärsbuskarna vid spängerna mellan Utgårdsvägen och Torpa.

Läs om säkerhet vid trädfällning här

https://sakerskog.se/praktika-info/arbetsteknik-och-utrustning/

se över din utrustning och slarva inte med säkerhet. 

Föreningsstämma

Årets Föreningsstämma (Årsmöte) kommer att hållas lördagen 20 april i gamla Hembygdsgården/Gymnastiksalen. Gamla eftersom det invigs en ny någon gång under våren 2024, 

Arbetsdagar

Arbetsdagar för 2024 kommer att delges vid Föreningsstämman i april. 

Icke desto mindre är i vart fall en medlem på hugget och har redan bokat upp sig för städning av badstränder under vecka 28 i sommar, första simskoleveckan.

Känner du att du har möjlighet så är veckor 29 och 30 lediga för städning. Är du ändå på ön och städar en timme varje morgon så motsvarar det 2 arbetsdagar. 

Klart o betart!

 

Vildsvin

Myrstigen har haft besök av Vildsvin. Våra soptunnor var omkullvälta men ett kort spännband som höll locket på plats hindrade sopletning. Och i snön syns spår. 

En stod precis vid vägen tisdag kväll 16 jan, 25 m från parkeringen. reagerade inte ens på billyktor utan gick lite sakta sedan fortare över vägen innan den skuttade iväg uppåt grannens tomt. Den sekvensen finns på film hemma hos undertecknads hustrus mobil. 

 

Än en gång, God fortsättning på 2024, med förhoppning om ett fint år på Muskö. 

 

/Roger Cederlöf

 

Annonser