Väder Muskö

               Simskolans avslutning lördag den 29 juli 

Efter tre veckors simskola med märkestagning var det dags för avslutning. Plask & lek- och Simskolegrupperna visade upp vad de lärt sig och diplom delades ut. Alla barn som deltagit i simskolan bjöds på Festis och bulle. Promotion genomfördes för Kandidaterna och Magistrarna.

Ett Elitmärke togs av Roland Jonsson,som började i simskolan för precis 50 år sedan! För att ta Elitmärke krävs att man tar 11 Guldmagistrar. 

Sjöräddningen kom på besök med räddningsbåten Marc Wallenberg och lade till vid båtbryggan vid Källviksudd. Intresserade fick gå ombord och titta på båten och personalen berättade om sitt viktiga arbete som är helt ideellt.

Det har varit ett hårt tryck på simskolan i år. Simskolan är avsedd för boende i Sund/Sånö men antalet utomstående ökar. Vecka 2 fick inte alla plats tyvärr. 

Lite statistik:

103 st inskrivna (74 "Sundare" och 29 utomstående).

261 märken togs och 143 simborgarmärken.

Simskolekommittén (Susanne Hage och Jenny Ström) har lovat att jobba med simskolan 2018. Om simskolan ska fortsätta behöver nya ledamöter ta vid. Anmäl er till Valberedningen redan nu så att vi kan gå parallellt nästa år.